Hot stone massage

Een Hot Stone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celsius. Vandaar de naam Hot Stone. De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren. De Hot Stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.

Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden.

Warmte en ontspanning

De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd – in de meeste gevallen de rug. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een zekere druk, die u kunt vergelijken met een rekoefening. Bij het wegnemen van de steen merkt u dit het beste.

Na een plaatsing van de Hot Stones op het lichaam wordt u verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Hot Stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgifting.

De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief.

Een Hot Stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.