Klassieke Ontspannings massage

Een Klassieke Ontspanningsmassage is een van de oudste massagevormen die wij kennen. Massage is afgeleid van het Arabische woord “mass” wat “aanraken” betekent. Tijdens de Klassieke Ontspanningsmassage wordt er gebruikt gemaakt van verschillende massagetechnieken.

Door gebruik te maken van de verschillende massage technieken tijdens de Klassieke Ontspanningsmassage ontstaat er een reactie die tot herstel, evenwicht en vernieuwde energie kan leiden.

Effect van een Klassieke Ontspanningsmassage

Door de Klassieke Ontspanningsmassage wordt de bloedsomloop gestimuleerd, ontspant het lichaam en wordt de bewegingsvrijheid vergroot. Door de toegenomen doorbloeding wordt de opname van voedingsstoffen in de spieren bevorderd en de afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Het kalmeert het zenuwstelsel, versterkt het immuunsysteem en het stimuleert het loslaten van toxine in het lichaam. Toxine zijn gifstoffen, die afkomstig zijn van bacteriën. Door de behandeling worden bepaalde stoffen in de huid aangemaakt die pijn verminderen en u een goed gevoel geven.

Bij de Klassieke Ontspanningsmassage wordt gebruik gemaakt van langzame bewegingen. De masseur kneedt en wrijft met de bloedstroom mee richting het hart, om de bloedcirculatie te stimuleren. Naast de behandeling van de oppervlakkige huid, worden ook de gewrichten “gemasseerd”, waardoor de bloedsomloop kan worden gestimuleerd en ontspanning teweeggebracht wordt.